Eston Yapı 1965 yılından bu yana inşaat sektöründe bulunmaktadır. 1965 yılında Eston İnşaat olarak prefabrike yapı elemanları üretmek ve taahhüt projelerini gerçekleştirmek üzere faaliyete geçmiştir. 1998 yılında Eston Beton ve Eston İnşaat firmaları Eston Yapı adı altında birleşerek gayrimenkul projeleri geliştirmektedir.
Türkiye genelinde birçok projeye imza atan Eston Yapı A.Ş. bugüne kadar projeleri için 350.000 m2’den fazla kapalı alan inşa etmiştir. Bu projelerin arasında Ardıçlı Evler, Ardıçlı Göl Evleri, Eston Şehir, Eston Deniz, Eston Reşitpaşa Evleri, Eston Villa, Ankara Eryaman Evleri, Çayyolu Evleri, Eston Kandilli Evleri, Eston Barışkent Projesi Evleri gibi konut projelerinin yanı sıra Siyami Ersek Hastanesi, Sabah Gazetesi Tesisleri, Kayışdağı Çocuk Yurdu gibi sanayi ve kamu projeleri de yer almaktadır.
Kuruluşundan itibaren değer yaratmayı ilke edinen Eston Yapı; değişim, verimlilik, paydaş memnuniyeti, müşteri odaklılık ve biz bilinci kavramlarını kurum kültürü içine sokan bir anlayışla farklılaşmanın örneklerini sunmaktadır. 2001 yılı Ocak ayında Kalite Güvence Sistemini kurarak, ISO 9001:2000 belgesi alan Eston YAPI; 2002 yılında OHSAS 18001 İş Güvenliği İş Sağlığı Yönetim Sistemi kurma çalışmalarını tamamlamıştır. 2003 Yılında ise ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi’ni kurmuştur.
Dizayn, işçilik ve malzemeden ödün vermeden en düşük maliyetle projelerini bitirmek için en yeni teknolojileri ve en verimli yönetim sistemlerini kullanan Eston Yapı A.Ş. müşteri odaklı hizmet anlayışı ile de maliyetlerindeki düşüşü fiyatlarına yansıtmaktadır.
Eston Yapı A.Ş. tarafından inşa edilen konutlar çağdaş yaşamın her türlü gerekliliğini ve konforunu sağlayacak şekilde tasarlanırken aynı zamanda doğaya ve insana saygıdan ödün vermemeyi birincil hedef olarak alır.
MİSYON & VİZYON
Eston, kurulduğu 1998 yılından beri; Eston Beton ve Eston İnşaat dönemlerinde kazandığı tecrübeyi Zeytinoğlu Grubunun değerleriyle bütünleştirmiş bir kurumdur. Geliştirdiği yönetim anlayışıyla, değişime odaklanan ve başarının sırrının değişimi yönetmekten geçtiğini bilen
Eston;
• Toplam Kalite Felsefesi’nin “katılımcı bir yönetim” anlayışı olduğunu, her bireyin verimini, yaratıcı yetenek ve becerisini öne çıkaramayan organizasyonların serbest ve sert rekabet ortamında başarılı olamayacağı bilinciyle; üretim ve pazarlama süreçlerinin bütününü ifade eden "sistem kalitesi" esas alınmıştır.
• Toplam Kalite Felsefesi’nden kopulması halinde, kurumsal sürekliliğin güvencesinden söz edilemez ve bu tür organizasyonlarda dağılmalar ve zafiyetler kaçınılamaz hale gelir. Bu nedenle de kalite kavramına, üretim sürecinin her aşamasında, tüm çalışanların kaliteden sorumlu olduğu yaklaşımıyla "biz" bilincinin yerleştirilmesine önem verilmekte ve bireyi birey yapan özelliklere öncelik tanınmaktadır. ISO 9001 kalite çalışmaları nicelik değişimi olarak görülmekte, bu çalışmalar yapılırken bile, yaşamın bütünlüğü ilkesi içinde bireylerin farklılıklarını, onların yaratıcılıklarını, ilke ve değerlerini hep ön planda tutmaya özen gösterilmektedir. Bu anlayış içerisinde, Eston’da 2002 yılında OHSAS 18001 İş Güvenliği ve İş Sağlığı Yönetim Sistemi, 2003'te de, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi kurularak üç yönetim sistemi, her düzey ve alanda uygulanmaya başlanmıştır.
• "Müşteri" kavramını farklı algılayan bakış ile, sadece müşteri memnuniyeti değil; çalışanların ve tüm paydaşların mutluluğu da ön plana çıkarılmıştır.
• Temel çıkış noktası "kurumsal değerlere sahip çıkarak Avrupa Birliği Standartı’nda bir inşaat şirketi oluşturmak" şeklinde belirlenerek, "Sürekli Eğitim, Sürekli Değişim" sloganıyla iş yaşamının her alanı derslik olarak kullanılmakta,”müşteri odaklı” yönetim anlayışı “tam zamanında kaliteli üretim ve hizmet” olarak algılanmaktadır.