Finansbank Kristal Kule’yi mimarları anlattı

Louvre Müzesi Cam Piramit, Hong Kong Bank of China Tower, İstanbul Finansbank Kristal Kule…
Finansbank Kristal Kule’yi mimarları anlattı

Dünyanın dört bir yanında sembol yapıların mimarı olan Henry N. Cobb ve José Bruguera İstanbul’da öğrencilerle buluştu!

Özgün ve yalın tasarımıyla İstanbul’un yeni sembol binalarından biri olan Finansbank Kristal Kule’nin öyküsünü projenin dünyaca ünlü tasarımcıları Henry N. Cobb ve José Bruguera anlattı.

Finansbank Kristal Kule’de İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, Mimar Sinan ve Özyeğin Üniversiteleri Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelen Henry N. Cobb ve José Bruguera, metropollerle özdeşleşmiş diğer yapıları hakkında da bilgi verdiler.

İmzaları geometrik tasarımlar

Geometrik şekilleri tüm projelerinde ustaca kullanmalarıyla dünya çapında haklı bir üne kavuşmuş olan mimarlar öğrencilere, Finansbank’ın Kristal Kule’nin yapım sürecini ve projeyi ayrıntılı olarak aktardılar.

Henry N. Cobb projeye başlarken önlerinde iki sorun olduğunu belirtti ve “Biri, projenin konumu bir diğeri de şöhretini hak etmesi gereken bir yapı yapmamız gerektiğiydi. Doğu-Batı yönünde ince dar bir arsamız vardı. Doğu tarafı iş dünyasına bakarken Batı tarafı henüz kentsel dönüşüme girmemiş Çeliktepe’ye bakıyordu. Hitap ettiğimiz mahallelerin farklılıklarını göz önüne aldık; Doğu tarafında çok disiplinli bir tasarım yaklaşımına sahip olması gereken ve aynı zamanda da şehre de estetik ve değer açısından katkı sunması gereken Finansbank Kristal Kule’yi inşa ettik. Bu kulenin en önemli özelliği farklı kat planlarına sahip olması ve kuleye baktığınız her yönden  farklı bir görünüş vermesidir. Batı tarafında ise Çeliktepe’nin dokusu ile uyumlu daha az katlı, malzemeleri özenle seçilmiş bir bina inşa ettik” dedi.

José Bruguera ise projeyi Türkiye’den bir mimar ekibi ile beraber hayata geçirdiklerini söyledi ve iç mimari süreci hakkında bilgi verdi.

Henry N. Cobb: Hayat boyu öğrenci kalın!

Cobb, toplantıda öğrencilere şu sözlerle “hayat boyu öğrenci kalmaları” tavsiyesinde de bulundu: “Öğrenmek bitmeyen bir süreç. Her yeni proje sizin için yeni bir fırsat ve sınırlarınızı görebileceğiniz yeni bir deneyim. Bu sebeple çok şanslı bir meslekteyiz. Ben üniversite de dersler de veren bir mimarım ve her seferinde “öğrenci kardeşlerim” diye hitap ederim. Çünkü hala kendimi öğrenci olarak görüyorum.”

 


DİĞER HABERLER