Piyalepaşa İstanbul’un MIPIM 2015 lansmanı

Piyalepaşa Gayrimenkul, sektörde bir ilke imza atarak MIPIM 2015’te lansmanını gerçekleştirdiği “Piyalepaşa İstanbul”un tanıtımını hologram teknolojisi ile yaptı.
Piyalepaşa İstanbul’un MIPIM 2015 lansmanı

Piyalepaşa Gayrimenkul, bu seneki teması ‘Teknoloji ve İnovasyon’ olan Dünya’nın en büyük gayrimenkul fuarı Mipim’de Piyalapaşa İstanbul lansmanında kullandığı ‘Hologram’ teknolojisi ile dikkat çekti. Teknoloji dünyasında çeşitli şov ve etkinliklerde kullanılan hologram teknolojisi, ilk kez gayrimenkul sektöründe bir projede bu kadar etkin, etkileşimli ve interaktif olarak kullanıldı. 

Piyalepaşa Gayrimenkul 800 milyon dolarlık yatırımla Beyoğlu’nun merkezinde, tarihi Piyalapaşa semtinde hayata geçirdiği “Piyalepaşa İstanbul” projesini, teknoloji ve hikayenin iç içe başarıyla kurgulandığı bir sunumla tanıttı.  

Projeyi, en son teknoloji ve en etkin içerikle buluşturarak yaratıcı bir sunumla tanıtmak üzere yola çıktıklarını belirten Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel; “Amacımız fuarın ana temasına uygun, en son teknolojiyi kullanarak uluslararası bu önemli arenada projemizi tanıtmaktı. Kullandığımız bu hologram teknolojisi ile bunu net bir biçimde ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz. Neticede ortaya çıkan iş gerek yerli gerekse yabancı yatırımcılar nezdinde ilgi odağına dönüştü. Bir Türk firması olarak dünyanın önde gelen gayrimenkul firmalarının buluştuğu Mipim’de böylesi dikkat çeken, farklı ve yaratıcı bir işe imza attığımız için mutlu ve gururluyuz” dedi.

Kullanılan teknolojiyle ilgili bilgi veren Kaan Yücel; hazırlanan sunum ve filmin teknik alt yapı çalışmaları için haftalarca süren özel bir yazılım geliştirildiğini belirterek; “Hologram teknolojisini kullanmak için büyük bir sahne kurarak platform oluşturduk. Bu teknolojiyle oluşturduğumuz sahneyi doğru içerik, doğru tasarım ve doğru bir hikaye ve müzikle buluşturduk. Ve ortaya çıkan 7 dakikalık bu filmle, “Piyalepaşa İstanbul” projesinin tüm detaylarını 3 boyutlu ve grafik animasyonlar ile sahneledik. Bu proje için özel olarak hazırlanan ve tüm sahnenin bir tablet üzerinden yönetilmesini sağlayan kurgu sayesinde, ziyaretçilerimize proje ile ilgili anında genel ve detaylı bilgiler verdik. Böylece hologram teknolojisi ilk kez gayrimenkul sektöründe bir projede bu kadar etkin, etkileşimli ve interaktif olarak kullanıldı. Teknoloji ve çerik kadar müziğin de önemli olduğu bu çalışmada, projemizin ruhuna ve konseptine yakışır şekilde Türk ezgilerinin kullanıldığı özel bir de beste yaptırdık” dedi.

Yönetmenliğini Çağrı Öztoksoy'un yaptığı filmin, teknolojik alt yapısı için, hem Türkiye’de hem de yurtdışında hologram teknolojisinin en başarılı uygulayıcılarından olan, teknolojinin patent sahibi Musion, içerik üretiminde ise 20 yıllık tecrübesi olan ve deneyim tasarımında uluslararası bir çok saygın ödüle sahip Dreambox ile çalışıldı. Filmin müziği ise Ömer Ahunbay tarafından projeye özel olarak bestelendi.

 

 

 

 


DİĞER HABERLER