Yargıtay, Bakırköy 46 projesine yeniden vize verdi

Yargıtay, İstanbul'da çok tartışılan inşaatlardan biri olan Ağaoğlu Şirketler Grubu'na ait 'Bakırköy 46' için yerel mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını bozdu.
Yargıtay, Bakırköy 46 projesine yeniden vize verdi

Projenin yeniden başlayacağı belirtiliyor.

17 Aralık’ta yapılan operasyon kapsamında müteahhit Ali Ağaoğlu’nun gözaltına alınmasının sebeplerinden biri olarak gösterilen Bakırköy 46 projesinde çalışmaların 2 yıl aradan sonra yeniden başlayacağı belirtiliyor. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Aralık 2013’te İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin kararıyla durdurulan Bakırköy 46 projesiyle ilgili kararı Yargıtay bozduğunu açıkladı. Bakırköy Belediyesi tarafından Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan başvuruda Bakırköy 46 projesinin, yapı yoğunluğunun artırıldığı, ulaşımı engelleyeceği, tarihi yarımada siluetini etkileyeceği iddia edilmişti. Mahkeme, 6 Aralık 2013 günü yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Projenin aynı planla yapılacağını belirten Ali Ağaoğlu, “Proje durdurulunca bizden ev alan tüm müşterilere paralarını iade etmiştik. Şimdi aynı projeye kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ancak projenin adını İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan parka komşu olduğu için Central Park olarak değiştiriyorum.Geç de olsa hak yerini buldu. Proje gerçekten bölgenin en masum planına sahip. Yoğunluğu arttıran bir plan söz konusu değil. Maalesef aralık döneminin kurbanı olduk” diye konuştu. Veliefendi Hipodromu’nun karşısında 45 bin 500 metrekarelik arazi üzerinde yükselecek proje 1 milyar dolar satış değerine sahip."

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARŞI ÇIKMIŞTI AMA...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘özel proje alanı’ ilan ettirdiği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) itirazlarına rağmen onaylattığı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliklerini İstanbul 8. İdare Mahkemesi 6 Aralık 2013 tarihli kararında planlama ve şehircilik ilkelerine aykırı buldu. Mahkeme, plan değişiklikleriyle park alanlarında yüzde 12 azalmaya gidilirken yapılaşmada yüzde 14 artış yapıldığını, bu yapılaşmaya getirilecek ek nüfusun ulaşım sistemi planlamasına aykırı olduğunu, ayrıca İBB’nin daha önce aldığı siluet kararı gereğince izin verilen maksimum 63 metre yüksekliğinin proje için 70 metreye çıkartıldığını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Bakırköy Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan itirazları dikkate almadığını belirten mahkeme, kararında “Donatı alanlarını azaltıcı, yapı yoğunluğunu arttırıcı ve ulaşımı engelleyici, tarihi yarımada siluetini etkilediği yolundaki itirazların davalı idarece dikkate alınmadığı görülmektedir” dedi. Ağaoğlu’nun Veliefendi’deki araziler için istediği imar değişikliği, 22 Kasım 2012 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne teklif olarak gelmişti. Ancak Belediye Meclisi imar değişikliğini reddetmişti. İBB’nin reddettiği imar planı değişikliklerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aralık 2012’de onaylamıştı.

Radikal


DİĞER HABERLER