- Mimari Proje Suyabatmaz-Demirel Mimarlık
- Statik Proje Yapı Teknik Proje Taah. Ltd. Şti.
- Mekanik Tesisat Projesi Yapı Teknik Proje Taah. Ltd. Şti.
- Elektrik Tesisatı Projesi Protim Elektrik Ltd. Şti.
- Zemin Etüdü İstanbul Mühendislik
- Yapı Denetim Turkuaz Yapı Denetim Ltd. Şti.
G Plus Projesi'nin bulunduğu yer İstanbul'un dönüşerek gelişmekte olan bölgelerinden Güneşli. Bölgenin öne çıkan başlıca özellikleri ise İstanbul'un en yoğun ulaşım akslarından olan E-5 Otoyolu ile TEM Otoyolu'nu birbirine bağlayan Basın Ekspres Otoyolu üzerinde yer alması ve Atatürk Havalimanı'na olan yakınlığı. Günümüzde artık kullanılmayan eskinin sanayi yapılarının Basın Ekspres Otoyolu yakınında yer almaları ise arsa stoğu açısından Güneşli'yi İstanbul'un merkezinde bulunan diğer ilçelerden daha avantajlı bir konuma taşımakta. Şehircilik bağlamında bütün bu özellikler G Plus Projesi'nin gerek arsasının büyüklüğü gerekse konumu itibariyle yer seçimi kriterlerinin bütün artılarına sahip olduğunu göstermekte. G Plus, İstanbul'un en önemli ana ulaşım arterlerinin biri olan Basın Ekspres Otoyolu'ndan kolay ulaşılabilirliği ve ülkenin en önemli havalimanına yakınlığıyla oldukça avantajlı bir arsa üzerinde yer almaktadır. Ayrıca bölgeden geçen metro istasyonuna yakınlığı da proje alanının diğer bir olumlu özelliğidir.
Toplam 32.000m2 büyüklüğünde bir arsanın üzerinde yükselen G Plus Projesi anayola yakınlığı nedeniye araç trafiğinin her iki akış yönünden de kuvvetle algılanmaktadır. Bu algı meselesi ve projenin bulunduğu yerle sosyal ve fiziksel anlamda kuracağı ilişki sonrasında simgesel anlamda öne çıkarak kendini farkedilir kılması tasarım aşamasında projeye yaklaşım stratejimizi ve çözüm önerimizi belirleyen başlıca verilerdir. Projeye yaklaşım biçimimizi ve nihai tasarımın çıkış noktasını belirleyenler ise keyfi form arayışları ve tercihleri yerine daha çok yer okuma,anlama ve ele aldığımız konunun gereklilikleri üzerinden oldu.
Zeminin kullanılması ve arsayı çevreleyen iki sokak arasında yaya akışının kademelenen bir kamusal alan marifetiyle sağlanması yapının çevresiyle kuracağı dolaysız ilişkinin ön koşulu olarak kabul edildi. Bu anlamda G Plus Projesi, sakinlerine kendilerine ayrılmış özel alanlarında teknoloji destekli güvenli bir yaşam sunarken kamusal anlamda kentin içinde, kentle bütünleşmiş ve kentsel yaşamın tüm cazibe ve çeşitliliğinin deneyimlendiği zengin ve farklı fırsatlar sunar. Aralarında kot farkı bulunan ve proje alanının sınırlarını belirleyen iki cadde arasına yerleşen geniş bir blok, ticaret birimlerini ve sosyal alanları barındırır. Bu yatay bloğun ortasında yer alan yarı açık pasaj kent yaşamının bildik tipolojilerinden biridir ve alt ve üst kademeler arasındaki bağlantıyı içindeki merdivenlerle sağlayarak yapıya ulaşmada alternatif sunar. Aynı zamanda bu bölümdeki mağazaların doğal ışık ve hava almalarına olanak tanır. Zemindeki bu bölüm üzerinde yükselen konut bloklarına sağlam bir altlık oluşturur ve onların toprakla olan bağını güçlendirir.
Üst bölümde konut bloklarının herbiri farklı caddeler tarafına yerleşerek birbirlerinin manzarasını ve havasını kesmezler. Bu bloklar mimari olarak düşey ve yatay elemanlardan oluşurlar. Düşey-yatay arasındaki bu gerilim binanın simgeselliğine katkı yaparak benzerleri arasından ayrışmasını sağlar. Konut birimlerinin yer aldığı yüksek blokların altında ofis, mağaza ve cafe - restaurantların bulunduğu yatay bloklar uzanır. Ters yönlerde iki yüksek blokla sonlanan bu alçak yapıların oluşturduğu insani ölçekte meydan ortak yaşamın keyfinin çıkarılabileceği bir yerdir. Zemin katta bulunan mağaza ve cafe - restaurantların önündeki korunaklı arkadın yarattığı yarı açık mekanlar kullanımı daha da özendirir. Alçak blokların zemin kat haricindeki 1. ve 2. katları ofislere ayrılmıştır. Bu düzenlemeyle konut ve ofis işlevleri aynı bina içinde ancak birbirlerinden ayrı çözülmüştür.
18 ve 22 katlı iki ayrı konut bloğu ise arsanın birbirine uzak iki köşesine yerle?irler. Aralarındaki mesafe sayesinde her blok manzara ve gün ışığından maksimum derecede yararlanır ve birbirlerinin üzerine gölge dü?ürmez. Aralarındaki mesafeye rağmen ikisi de bir bütünün parçasıdırlar. Bloklardaki rasyonel planlama katlarda değişebilir kullanım isteklerine yanıt verilmesini sağlar. Böylece tip adedi ve dağılımı kat bazında kullanıcı isteklerine göre yeniden kurgulanabilir. Gerek teknik donatıları gerekse mekansal çözümleriyle kullanıcılarına hakettikleri yaşam kalitesini sunarlar.