Temelleri 1976 yılına dayanan ve bugün beş farklı sektörde, 20 şirketiyle faaliyetlerini sürdüren Beyçelik Holding’in iklimlendirme sektöründeki markası Warmhaus yeni ürünlerini tüketicinin beğenisine sundu. İstanbul’da, 18 Aralık 2019, Çarşamba günü gerçekleştirilen basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Warmhaus, inovatif ürünlerini tanıttı, gelecek plan ve hedeflerini anlattı. Toplantıya ev sahipliği yapan Warmhaus Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Çelik ve Warmhaus Genel Müdürü M. Kağan Turan, şirketin 2019 değerlendirmesi ve 2020 öngörüleriyle, ısıtma sektörünün global ve Türkiye pazarı verilerini katılımcılarla paylaştı.
Yüzde yüz yerli sermaye ile üretiliyor, 35 ülkeyi ısıtıyor
Warmhaus’un kuruluş hikayesini anlatan Warmhaus Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Çelik, “1996 yılında doğalgazın ülkemize yeni geldiği dönemlerde radyatör ihtiyacının oluşmasıyla Çelikpan şirketimizle sektöre girme kararı aldık.
Beyçelik’in ana faaliyet alanı otomotivden aldığımız bir üretim disiplini, kaynak ve sac konusundaki bilgi ve tecrübemiz, bizi radyatör üretiminde de öne taşıyan unsurlar oldu. Yirmi üç yıl önce panel radyatör üretimi ile başladığımız yolculuğumuzu 2014 yılındaki aldığımız karar sonucunda gerçekleştirdiğimiz yatırımla cihaz üretimini de eklemeye karar verdik. Warmhaus olarak bugüne kadar arazi dahil; üretim hatları, ar-ge, ürün tasarımı ve markamıza toplamda 400 milyon TL yatırım yaptık. Bursa’da bulunan ve toplam üretim alanı 35 bin 500 metrekare olan iki fabrikamızda panel radyatör, kombi ve duvar tipi yoğuşmalı kazan üretiyoruz. Bizim için en büyük onur ve gurur kaynağı ise yüzde 100 yerli sermayeyle, tamamı Türk mühendis ve tasarımcılardan oluşan Ar-Ge ekibimiz tarafından üretilen ürünlerimizin bugün 35’ten fazla ülkeye ihraç edilmesi” dedi.
“2020 sonunda doğalgazın ulaştığı her noktada olacağız”
Warmhaus olarak bu yılı, hedeflerini gerçekleştirerek kapattıklarını vurgulayan Cihan Çelik, “2019’u 370 milyon TL ciro ile tamamlayacağız. Bu cironun yüzde 60’ı ihracattan geliyor. Her yıl ortalama yüzde 20 büyüyerek; 2020’de ciromuzu 500 milyon TL’ye, 2023’te ise 1 milyar TL’ye çıkarmayı planlıyoruz. 2020 sonu itibariyle, doğalgazın ulaştığı her noktada olmayı hedefliyoruz. Büyüme hedeflerimizle paralel istihdamımızı da artıracağız” şeklinde konuştu.
Türkiye ve global sektör verileri ve trendleri hakkında konuşan Warmhaus Genel Müdürü M. Kağan Turan, “Global kombi pazarına baktığımızda Türkiye Çin, Güney Kore ve İngiltere’nin ardından dördüncü sırada yer alıyor. Türkiye pazarının 2019 yılını 800-850 bin adet ortalama ile tamamlayacağını öngörüyoruz. Önümüzdeki yıl itibari ile ortalama yüzde 10-15 artış bekliyoruz. Kombinin ısıtma sektörü içinde payının ve öneminin artarak devam edeceğine inanıyoruz” dedi.
“7 evden birini ısıtıyoruz”
Türkiye’de radyatör kullanılan her 7 evden birini ısıttıklarına vurgu yapan Kağan Turan, “Son çeyrekteki penetrasyon artışımız ve olmadığımız bölgelerdeki yapılandırmamızla kombide yüzde 4.5 olan pazar payımızı da önümüzdeki yıl yüzde 6’ya çıkarmayı hedefliyoruz. Bugün Türkiye’de 400 çalışanımız, 425 satış noktamız ve 117 yetkili servis noktamız ile faaliyet gösteriyoruz” şeklinde konuştu. 35 ülkeye kombi ve radyatör satışı gerçekleştirdiklerinin altını çizen Turan, “3 yıl gibi kısa sürede 19 ülkede Warmhaus markamızla kombi satar hale geldik. Kombi pazarını domine eden İtalya ve Almanya’da Warmhaus markamızla distribütörlerimiz üzerinden kombi satışımız bulunuyor. 2020’de 19 olan bu sayıyı 25’e çıkarmayı planlıyoruz. Yüzde 100 yerli sermaye ile üretilen ürünlerimizle globalleşme stratejimiz kapsamında yeni pazarlara da girmeyi hedefliyoruz” dedi.
Dünyanın en küçük kombisi pazara sunuldu
Tasarımı ve yazılımı tamamen Warmhaus Ar-Ge ekibine ait olan, 0,058 metreküplük hacmi, 38 cm eni, 59,5 cm boyu ve 26 cm derinliğine sahip kendi sınıfında dünyanın en küçük kombisi Minerwa’nın satışa çıktığının bilgisini veren M.Kağan Turan, “Bugüne kadar iF Design Award 2018, Design Turkey 2018 ve 2019 Red Dot Awards gibi önemli tasarım ödüllerine layık görülen Minerwa’yı tüketicilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cam ön kapağı, dokunmatik paneli ve tasarımıyla dikkat çeken Minerwa’nın siyah, beyaz ve antrasit renk seçenekleri bulunuyor. Kombimiz ayrıca estetik görünümünün yanı sıra Türkiye’de ilk defa Warmhaus’un ürettiği Elektronik Gaz Adaptif özelliğine sahip olmasıyla, ideal hava gaz oranını ayarlayarak sürekli yüksek verim sağlıyor” ifadelerini kullandı.
Warmhaus Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen ve yazılımı yapılan, yüzde 100 yerli sermayeyle üretilen akıllı oda termostatı RecoWA hakkında da bilgi veren M. Kağan Turan, “RecoWa kullanıcı dostu tasarımı ile cep telefonu üzerinden her yerden kombiyi kontrol etme fırsatı sunuyor. RecoWa ile çoklu ve farklı kullanıcılar aynı zamanda uygulamayı çalıştırabiliyor, istenilen zamanda istenilen sıcaklıklar ayarlanarak evin konforu artırılabiliyor. Kombinin en konforlu ve en verimli şekilde kullanılmasını sağlayan RecoWa’nın tüketicilere sunduğu diğer bir kullanım kolaylığı ise mobil uygulamada ve termostat ekranında kombi hata durumlarını anında gösteriyor olması. Önümüzde süreçte RecoWa’nın özelliklerini daha da geliştirerek arıza gibi konularda kendisinin yetkili servise sinyal göndermesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.
Yeni inovatif ürünler sırada!
Warmhaus olarak ısıtma alanında radyatör, kazan ve kombi başta olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm ürünleri portföylerinde bulundurduklarının altını çizen Turan, “Misyonumuzu; ürün ve hizmet kalitemizi her zaman en üst düzeyde tutarak, ihtiyaç duyulan her anda, her yere ve herkese kaliteli, güvenli ve tasarruflu sıcaklık ulaştırmak olarak belirledik. Bu misyonu temel alarak ürün geliştirme süreçlerimizi yönetiyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçları, yeni neslin tüketim alışkanlıkları ve teknolojideki gelişmeler ürün geliştirme sürecinde göz önünde bulundurduğumuz önemli kriterleri oluşturuyor. Ayrıca orta vadede yeni inovatif ürünlerin, kombi içindeki komponentlerin üretimi üzerinde çalıştığımız projeler arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.