Farklı ölçek ve fonksiyonlarda mimari ve iç mimari projelere imza atan Mimar Serter Karataban liderliğindeki TeamFores Mimarlık tarafından Türkiye’nin tamamı yerli sermayeli en büyük filo kiralama markası DRD için Kağıthane’de tasarlanan 2500 m2’lik merkez ofisin devamı niteliğindeki ve toplamda 5000 m2’lik bir alana ulaşan projede, değişen ofis ve çalışma alışkanlıklarına uyum sağlayacak esnek bir tasarım anlayışıyla hareket edilmiş.
Personel ve yönetim girişlerinin ayrıldığı, görüşme, toplantı, servis ve rekreatif alanların çalışma alanlarının hemen yanı başında birlikte kurgulandığı DRD Filo Kiralama merkez ofiste çalışma mekanlarındaki verimlilik en üst seviyeye taşınmış. Çalışanları farklı masalarda ve mekanlarda çalışmaya teşvik etmek ve hareketli mobilyalar sayesinde kalabalık bir ofis ortamında iletişimin güçlenmesini sağlamak düşüncesinden hareketle; konvansiyonel çalışma anlayışındaki masa aidiyetinin, modern ve teknolojik çalışma düzeninde mekan aidiyetine dönüştürüldüğü, sabit çalışma alanlarına ayrılan mekanların azalarak, sosyal donatılar ve toplantı alanlarının daha fazla ve organize bir biçimde kurgulandığı DRD Filo Kiralama merkez ofisi, aynı zamanda farklı noktalarında konumlandırılan yeni kuşak sanatçılar ile çağdaş ve modern sanatın üstadlarına ait tablolarla yeni nesil akıllı ofis anlayışının sanatla iç içe olduğu bir duruş sergiliyor.
Her Adımda Sanat...
Çalışma masalarından toplantı odalarına, yazıcı ünitelerinden hareketli kesonlara, çöp ayrıştırma birimlerinden dosya depolama sistemlerine kadar her birimin özel olarak tasarlandığı ofiste, aralarında Burhan Doğançay, Mehmet Gün, Devrim Erbil, Memduh Kuzay, Ekrem Kutlu ve Aslı Vural’ın da yer aldığı sanatın üstadlarına ait 80’e yakın tablo yer alıyor. Ofisin giriş bölümünden başlayarak toplantı odaları, koridorlar, yönetici odaları, çalışma alanları, kafeterya ve terasa kadar tüm alanlarda farklı boyutlarda konumlandırılan tablolar, dinamik çizgileri ve canlı renkleriyle çalışan motivasyonunu artırıcı bir etkiye sahip. Bazılarının orijinal bazılarının ise sınırlı sayıda üretim baskılar olduğu sanat eserleri, ofis içerisindeki bitkiler ve ahşap detaylar ile birleştirilerek doğayla bütünleşik bir görünüm sergilenmesi hedeflenmiş. Mekan ayrımlarında camın zeminden tavana kadar seperatör olarak kullanıldığı ofiste güneş ışığının iç mekanın tamamına girmesi sağlanarak da doğa ve sanatın bütüncül etkisi güçlendirilmiş. Ayrıca ofisin her iki yakasında yer alan tematik çalışan kafeteryalarının birinde orjinal Turhan Selçuk karikatürleri ile diğerinde ise Cemal Gülas’ın hediye ettiği fotoğraflarla dinamik bir görünüm elde edilmiş.